Clement is een trainer die ik niet lang in de Belgische competitie zie blijven

"Clement is een trainer die ik niet lang in de Belgische competitie zie blijven"

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 13:19wo 12-02-2020 om 13:19

Philippe Clement heeft in zijn korte periode als hoofdtrainer al heel wat indruk kunnen maken. Hij overtuigde bij Waasland-Beveren, werd kampioen met KRC Genk en doet het nu ook goed bij Club Brugge. Wordt dat zijn eindstation?

Genk-voorzitter Peter Croonen gelooft alvast van niet. "Philippe heeft alle kwaliteiten om het ook in het buitenland te maken", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Hij is een trainer die ik niet zo heel lang meer in de Belgische competitie zie blijven omdat hij zo goed is."

Croonen vond het dan ook jammer dat Clement zo vroeg vertrok bij Genk. "Het vertrek van Philippe kwam voor ons een jaar te vroeg, al blijf ik hem een toptrainer én een topmens vinden", vertelt hij.

"Continuïteit op sportief niveau behouden is moeilijk met ons werkmodel. Als een goeie trainer die daar perfect bij past al na anderhalf jaar weggaat, helpt dat niet. Als mens heb ik daar vrede mee, als voorzitter van KRC Genk vond ik dat een ontgoocheling, al kon ik dat rationeel plaatsen", aldus Croonen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws