Mignolet heeft zich overstap naar Club nog geen moment beklaagd: Absoluut niet

Mignolet heeft zich overstap naar Club nog geen moment beklaagd: "Absoluut niet"

10-02-2020 23:44
5

Simon Mignolet is (weer) sant in eigen land. Na een sterk half jaar bij Club Brugge bewonderen vriend en vijand de prestaties van de Rode Duivel. Zelf heeft Mignolet er nog geen seconde spijt van gehad dat hij wervelwind Liverpool FC inruilde voor West-Vlaanderen.

"Absoluut niet", vertelt hij bij Extra Time. "We spelen heel veel wedstrijden en daarom ben ik teruggekomen. Ondanks een druk programma ben ik de gelukkigste mens van heel België. Ik heb vorig jaar de Champions League gewonnen. Dat is een mooie herinnering, ook omdat ik voelde dat ik deel uitmaakte van de groep", blikt Mignolet nog even terug op zijn periode bij Liverpool.

Toch zou de Limburger het niet meer willen inruilen. "Ondanks het feit dat ik dat gewonnen heb, doet het nu veel meer deugd om óp het veld belangrijk te zijn, niet enkel in de kleedkamer. Door een bal te pakken en het gevoel te hebben dat je je aandeel hebt in de drie punten, door een prijs te pakken ... En laat ons hopen dat het er drie zijn", verwijst hij met een knipoog naar de Europa League.

Top zijn en prijzen pakken
Successen boeken bij Club Brugge, daar ligt de focus van Mignolet dus. "Dan gaat dat een ander gevoel zijn dan toen ik vorig jaar de Champions-League-trofee omhoog hield", is de nationale nummer twee onder de lat duidelijk. "Ik maakte de beslissing om daarvan weg te gaan, dan moet je die beslissing durven maken."

Nochtans had Mignolet nog twee jaar contract op Anfield Road. In principe had hij dus gewoon bij Liverpool kunnen blijven. "Dat was ook een optie, maar, kijk, ik zat anderhalf jaar op de bank. Ik wilde graag spelen. De Rode Duivels kwamen er ook bij. De doorslaggevende factor was echter: als ik nog twee jaar op de bank zou zitten, ben ik 33 jaar. Om dan nog een ploeg te vinden waar je titularis kan zijn ... Dat is veel moeilijker dan op 31-jarige leeftijd. Nu kan ik opnieuw laten zien wat ik waard ben op een moment in mijn carrière waarin ik top ben", besluit Mignolet.