Voorspelling 2026: 'Sardella, Dewaele en De Ketelaere in basis bij Rode Duivels'

Voorspelling 2026: 'Sardella, Dewaele en De Ketelaere in basis bij Rode Duivels'

09-02-2020 11:44
19

De Rode Duivels gaan komende zomer naar hun vierde grote toernooi op rij. Stilaan begint de zogenaamde 'Gouden Generatie' op haar laatste benen te lopen. Vaste waarden als Jan Vertonghen, Vincent Kompany of Thomas Vermaelen zwaaien mogelijk af na het EK 2020. Bij Football Talents blikken ze al eens vooruit naar de verdere toekomst.

Football Talents is een online platform dat de ontwikkeling van voetballers berekent en bestudeert. Het voorspelt op langere termijn in welke mate jonge talenten vooruit zullen gaan en oudere spelers zullen aftakelen. Vanuit dat perspectief heeft Football Talents een simulatie gemaakt van de Rode Duivels in het jaar 2026, wanneer er een WK op het programma staat.

Opvallend: zeven van de elf basisspelers in 2026 zullen volgens de voorspelling hun opleiding genoten hebben bij RSC Anderlecht. Met Kylian Sardella, Elias Cobbaut, Sieben Dewaele en Yari Verschaeren wordt een viertal geselecteerd dat momenteel nog voor paars-wit uitkomt. Club Brugge stelt daar Charles De Ketelaere tegenover.

Van de huidige, gevestigde waarden zullen in 2026 enkel Thibaut Courtois, Youri Tielemans, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en in mindere mate Timothy Castagne nog de dienst uitmaken. Spelers als Thorgan Hazard of Divock Origi moeten vrede nemen met een stekje op de bank. Gaëtan Coucke (KRC Genk) zou dan weer uitgegroeid zijn tot tweede doelman.