Preud'homme spaart lof niet voor Club Brugge: Beste ploeg van België

Preud'homme spaart lof niet voor Club Brugge: "Beste ploeg van België"

08-02-2020 21:02
4

Club Brugge en Standard staan komende woensdag tegenover elkaar in de JPL. Voor Michel Preud'homme opnieuw een partij tegen zijn ex-ploeg, die hij dit seizoen al flink zag overtuigen. Hij is dan ook bijzonder lovend voor de Bruggelingen.

Zijn bewondering voor Blauw-Zwart is bijzonder groot. "Club Brugge is voor mij momenteel de beste ploeg in België, zo simpel is het", gaf hij aan bij RTBF.

"Na een iets moeilijkere periode hebben ze terug vertrouwen getankt met hun kwalificatie voor de bekerfinale. We zullen er moeten staan in de duels en in de fysieke strijd. Als we de eerste en de tweede ballen verliezen, maken we geen enkele kans tegen een ploeg als Club Brugge."

Volgens hem kan Standard pas punten pakken als het het duo Vanaken/Vormer weet te neutraliseren. Nota bene een duo dat Preud'homme zelf heeft gevormd. "Vanaken, de dubbele Gouden Schoen, is één van de beste spelers in België. Misschien wel de beste. En Vormer blijft een sleutelpion in het schaakbord van Club. Het spel gaat regelmatig via hun, maar ze zijn niet alleen. Bij Club kan het gevaar van overal komen", besluit Preud'homme.