'Colassin speelt tegen Gent, maar is nadien 2,5 maanden out bij Anderlecht'

'Colassin speelt tegen Gent, maar is nadien 2,5 maanden out bij Anderlecht'

06-02-2020 07:46
12

RSC Anderlecht speelt komende vrijdag tegen KAA Gent. Voor de wedstrijd in de Ghelamco Arena kan Frank Vercauteren een beroep doen op Antoine Colassin, al zal de 18-jarige aanvaller nadien wel een hele poos buiten strijd zijn.

Eerder meldde VoetbalPrimeur.be al dat Colassin een operatie zou moeten ondergaan vanwege last aan de ligamenten. Volgens Het Nieuwsblad zal deze volgende week plaatsvinden. Daardoor kan Anderlecht ongeveer 2,5 maanden geen beroep doen op de jonge spits, die sinds zijn debuut al tweemaal wist te scoren.

Anderlecht hoopt dat tegen volgende week winteraanwinsten Dejan Joveljic en Marko Pjaca inzetbaar zijn. Beide spelers zijn dan wel fit, toch missen ze volgens Vercauteren nog matchritme om speelminuten te maken in het Anderlecht-elftal. De coach van paars-wit rekent erop dat over ruim een week zowel Joveljic als Pjaca klaar zijn voor de strijd.

Op Kemar Lawrence kan Anderlecht nog geen beroep doen. De nieuwe linksachter arriveert naar verluidt eerstdaags in Brussel. Ook hij wordt ten vroegste volgende week voor het eerst op het (trainings)veld verwacht.