Vossen spreekt tijdens Zulte Waregem–Club Brugge: “Had minder over mij mogen gaan

Vossen spreekt tijdens Zulte Waregem–Club Brugge: “Had minder over mij mogen gaan"

05-02-2020 21:53
4

Voor de Bekermatch tussen Zulte Waregem en Club Brugge ging het eigenlijk maar om één man, Jelle Vossen. Woensdag moest de aanvaller verplicht toekijken. Tijdens de rust gaf hij wel een interview aan Sporza.

Club Brugge verkocht Vossen aan Zulte Waregem, maar bij de overgang werd afgesproken dat de aanvaller niet tegen Blauw-Zwart mag spelen. Vossen vindt het jammer dat er zoveel polemiek rond zijn persoon was. "Een samenloop van omstandigheden", noemt Vossen het zelf.

"Natuurlijk komt die match tegen Club Brugge er meteen aan. Ik scoor twee keer in het weekend. Dan wordt daar meer over gepraat. Het had eigenlijk iets meer over de wedstrijd mogen gaan in plaats van over mij", aldus de nuchtere aanvaller.

Spelen mag Vossen niet tegen Club Brugge, maar Dury en zijn ploegmaats tips geven was niet verboden. "Natuurlijk heb ik het gehad over Club Brugge. Ik denk dat ik in de perfecte positie zit om wat dingen aan te geven. Maar uiteindelijk moet het wel op het veld gebeuren."

Rusten deden we in Zulte Waregem – Club Brugge met 0-0. "Ik denk dat wij het tot hier toe heel goed doen. We vangen ze goed, maar tonen ook het lef om aanvallend iets te tonen. Dat resulteert in een paar mogelijkheden. Maar we moeten toegeven dat die kans van Ruud (Vormer, nvdr) ook niet veel scheelt. Het kan alle kanten op. Het is momenteel nagelbijten voor mij."

Vossen moet ook in de tweede helft toekijken. "Het zou raar aangevoeld hebben om deze wedstrijd te spelen, maar ernaar kijken voelt ook al heel raar aan. Ik heb er 4,5 jaar gezeten. De collega's zijn vrienden geworden. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. We houden nog altijd heel veel contact. Ik zie de jongens ook nog heel regelmatig. Dat zal niet veranderen."