Kums werkt aan statistieken: Alleen zo kun je meer scoren

Kums werkt aan statistieken: "Alleen zo kun je meer scoren"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 10:00zo 26-01-2020 om 10:00

KAA Gent overtuigde tegen KRC Genk met een knappe 4-1 overwinning. Ook Sven Kums had zijn aandeel in de prestatie, hij zag zijn wereldgoal wel door de vingers slippen.

Wie naar de eindstand kijkt vermoedt mogelijk dat het een zondagswandeling in het park was voor Gent, dat was het echter niet. "We kwamen op een ongelukkig moment op achterstand, maar reageerden goed", vertelt Kums aan Sporza.

Net voor rust kwam Gent langszij, in de tweede helft gingen de manschappen van Jess Thorup ook nog over Genk. "De gelijkmaker kwam op een goed moment, in de tweede helft gingen we er ook nog eens meer voor. Ik denk dat dit een verdiende overwinning was", aldus Kums.

Kums had de overwinning ook individueel kunnen bekronen met een fantastisch doelpunt, zijn afstandsschot werd echter ultiem afgekeurd wegens buitenspel. "Jammer want ik raakte de bal goed en hij ging mooi binnen." Kums wil echter niet opgeven, de spelverdeler heeft zichzelf een persoonlijke ambitie vooropgesteld. "Ik probeer dit seizoen vaker te trappen, alleen zo kun je meer scoren", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws