Antwerp moet vrezen voor vertrek: 'Harde bijscholing werpt zijn vruchten af'

Antwerp moet vrezen voor vertrek: 'Harde bijscholing werpt zijn vruchten af'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 18:09wo 22-01-2020 om 18:09

Zijn start in België was moeizaam, maar ondertusen heeft Aurélio Buta zich opgewerkt tot één van de beste rechtsachters in de Jupiler Pro League. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Portugees op het verlanglijstje staat van verschillende ploegen in de Premier League.

Dat meldt Peter t'Kint van Sport/Voetbalmagazine. "Dit seizoen trekt Buta de lijn van de reguliere competitie door, de goeie opleiding van Benfica gekoppeld aan een toegenomen maturiteit en harde bijscholing in Antwerpen werpen hun vruchten af", schrijft de journalist. "Hij kan de teugels helemaal laten vieren en nog offensiever aan de slag. Met zes assists en één goal is zijn impact ook in cijfers uit te drukken."

De Portugese rechtsachter zou volgens t'Kint volgend seizoen wel eens in de Premier League kunnen spelen "Het hoeft geen verbazing te wekken dat Engeland lonkt. De eerste berichten brengen hem in november in verband met Wolverhampton. Logisch, gezien de Portugese connectie daar. Maar ook Leicester, Newcastle en anderen informeren. Een officieel geschreven bod was er bij het ter perse gaan nog niet."

"Buta zelf gaf op stage aan weinig zin te hebben in een transfer nu. Er zijn nog wat uitdagingen. Maar het lijkt duidelijk: het wordt moeilijk om de rechtsachter met een contract tot 2021 nog veel langer op de Bosuil te houden. Zeker als hij dit jaar wél een wapen wordt in Play-Off 1", besloot de journalist van Sport/Voetbalmagazine.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws