Supporters halen hun slag thuis, maar: Anderlecht liet ons in de steek

Supporters halen hun slag thuis, maar: "Anderlecht liet ons in de steek"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 10:30di 21-01-2020 om 10:30

Anderlecht zal zondag met 1.000 supporters kunnen afzakken naar het Jan Breydelstadion. Dat meldt de overkoepelende supportersvereniging. Die stapte naar een advocaat omdat er sprake was van discriminatie.

In een mededeling op Belga legt het Fan Board de situatie uit. "We zijn al enkele jaren vragende partij om extra tickets te claimen voor deze verplaatsingen. Van het bestuur van Anderlecht kregen we steeds te horen dat de thuisploegen dat weigerden. Nochtans krijgen de andere bezoekende ploegen heel wat tickets meer voor diezelfde uitwedstrijden", zo staat te lezen.

De fans lieten het deze keer niet betijen en stuurde via een advocaat een aangeketend schrijven naar Cercle. "Toen we ook nu weer geconfronteerd werden met deze discriminatie zijn we zelf naar een advocaat gestapt. Omdat reactie uitbleef, werd tijdens het weekend nog een herinnering verstuurd. Indien de stad Brugge niet aan onze wensen tegemoet kwam, was de volgende stap een kortgeding."

Maandag zwichtte Cercle uiteindelijk voor die druk. "Voor ons is dit een eerste stap naar een gelijke behandeling van alle supporters. Ook voor de verplaatsingen naar Club Brugge en Eupen zullen wij in de toekomst deze discriminatie en willekeur op dezelfde manier aanvechten."

Hulp van Anderlecht?
Opvallend genoeg kregen de fans weinig steun van Anderlecht zelf. "RSC Anderlecht liet ons in deze zaak gewoonweg in de steek. Daarom hebben we zelf het initiatief genomen. Onze advocaat stuurde ook een schrijven aan Marc Coucke. Pas na het akkoord van Cercle Brugge maandag, reageerde ook de voorzitter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws