Ajax vreest zomer, maar sluit winterse transfers uit: 'Gevoel leeft heel sterk'

Ajax vreest zomer, maar sluit winterse transfers uit: 'Gevoel leeft heel sterk'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 07:28vr 17-01-2020 om 07:28

Ajax kan voor het tweede seizoen op rij beschikken over een uitermate sterke selectie. De Amsterdammers verdienden het nodige geld in de Champions League en daarmee willen ze structureel aanhaken bij de Europese top. Maar de grote vraag is in hoeverre ze de selectie na dit seizoen intact kunnen houden.

Volgens het AD moet Ajax vrezen voor een leegloop komende zomer. Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres zouden op de nominatie staan voor een transfer naar het buitenland, terwijl het ook de vraag is hoe lang trainer Erik ten Hag aanblijft.

Volgens de succesvolle oefenmeester is er momenteel in ieder geval nog geen vertrekwens bij zijn spelers. "Die zijn er niet. Tenminste, niet deze winter. De spelers hebben plezier en willen dit seizoen samen afmaken. Strijden om prijzen, titels bemachtigen. Dat gevoel leeft heel sterk."

Ook over zijn eigen positie is Ten Hag, die in de belangstelling zou staan van onder meer Bayern München, erg duidelijk. "Ik ben nooit op jacht geweest naar iets. Ja, alleen naar mijn vrouw, haha."

Maar ook Ten Hag weet dat er komende zomer aan veel sterkhouders van Ajax zal worden getrokken en dat de club niet iedereen kan behouden. "Het wordt moeilijker om dan de selectie intact te houden. Omdat ik onze gemaakte afspraken ken en omdat spelers van Ajax overal geliefd zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws