‘Samatta stuit op groot struikelblok voor transfer naar Aston Villa’

‘Samatta stuit op groot struikelblok voor transfer naar Aston Villa’

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 18:12do 16-01-2020 om 18:12

Ally Samatta staat dichtbij een overgang naar het Engelse Aston Villa, maar de aanvaller van KRC Genk stuit echter op een groot struikelblok: een werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk.

Voetballers die uit een niet Europees land komen, moeten aan enkele criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een Engelse werkvergunning. Die zijn vooral gelinkt aan de FIFA-ranking van hun land. Normaal gezien komen enkel voetballers uit een land van de top 50 in aanmerking.

Samatta komt uit Tanzania en dat land staat pas op de 134e plaats. Dat maakt de situatie moeilijker. ‘Een ‘Exceptions Panel’ van de Engelse voetbalbond FA zal moeten beslissen of Samatta een werkvergunning krijgt. En dat comité zal het gegeerde document niet zomaar geven’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Via een puntensysteem moet Samatta minstens een vier halen. 1 punt heeft hij al zeker door de Champions League-deelname met KRC Genk. Via zijn loon kan hij ook een punt binnenhalen, maar dat lijkt niet aan de orde omdat Aston Villa hem geen topverdiener zal maken. Buiten het puntensysteem is er nog een tweede procedure met een mildere aanpak. Het blijft echter afwachten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws