Clement moet wachten op Club Brugge-duo: Zij hebben een achterstand

Clement moet wachten op Club Brugge-duo: "Zij hebben een achterstand"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 12:35ma 13-01-2020 om 12:35

Club Brugge is terug van de winterstage in Qatar. Coach Philippe Clement is tevreden over de trainingsarbeid, maar moet wel wachten op Percy Tau en Emmanuel Dennis. Zij kampen met een achterstand.

"Het niveau en de intensiteit lagen hoger dan die op stage met Genk vorig jaar", geeft Clement aan bij Het Nieuwsblad. "Dat is heel positief. Het doel was volume opbouwen voor de komende vijf maanden en pieken in de Play-Offs. De spelers hebben zo'n 100 kilometer gelopen, met vele meters aan hoge intensiteit."

Club had ook weinig last van blessures, vertelt Clement. "Belangrijk is dat de hele groep de stage verteerd heeft en niet vijf jongens die het hebben gehaald en vijftien die in de ziekenboeg liggen. Diatta kreeg een trap op de voet en Ricca maakte een verkeerde beweging. Dat zijn geen erge dingen."

Toch moeten een aantal spelers wachten. "Dennis heeft ook nog wat pijntjes, net als Tau. Ze hebben niet alles meegetraind en dat is een nadeel. Als ze ­weer fit zijn, zullen ze hun trainingsachterstand moeten inhalen om in aanmerking te komen voor wedstrijden. Want het zijn nu heel belangrijke weken om een basis te leggen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws