Bizar gerucht: 'Nog geen enkele goal, maar Benteke kan pechvogel Kane vervangen'

Bizar gerucht: 'Nog geen enkele goal, maar Benteke kan pechvogel Kane vervangen'

11-01-2020 12:36
4

Een vreemd gerucht van over het Kanaal. Tottenham Hotspur zou in haar zoektocht naar een vervanger voor de uitgevallen Harry Kane een beroep kunnen doen op Christian Benteke, die overigens ook in de belangstelling staat van Club Brugge.

Dat nieuws stuurt The Sun zaterdag de wereld in. Een overgang van Benteke zou best opvallend zijn, aangezien de Rode Duivel dit seizoen op welgeteld nul treffers staat voor Crystal Palace. Bij het huidige nummer negen uit de Premier League kwam hij niet verder dan vier basisplaatsen. Bovendien viel Benteke rond Kerstmis uit met een blessure, waardoor hij nog enkele weken aan de kant staat.

Redenen genoeg dus om een overgang naar Tottenham met een korrel zout te nemen. The Sun weet echter waar de interesse vandaan komt: José Mourinho. De Portugese manager van The Spurs liet zich in het verleden al meermaals positief uit over Benteke, die qua profiel dicht aanleunt bij het ideale type negen dat Mourinho voor ogen heeft.

Wat er ook van waar is, het lijkt wel vast te staan dat Tottenham deze maand op zoek gaat naar een vervanger voor Kane. Die viel geblesseerd uit en zal tot april onbeschikbaar zijn.