Eupen gaat kansloos onderuit tegen B-elftal van Ajax

Eupen gaat kansloos onderuit tegen B-elftal van Ajax

09-01-2020 18:52 Laatste update: 18:59
8

KAS Eupen heeft in Qatar een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Ajax. De Nederlandse kampioen bleek veel te sterk voor de Panda's. Het werd 2-0.

Eupen koos voor een sterk elftal, terwijl men bij de Ajacieden enkele jonkies een kans geven. Onder andere Naci Ünüvar en Juan Castillo mochten debuteren. Sterkhouders zoals Hakim Ziyech en André Onana kregen rust.

De grootste kansen waren ook meteen voor Ajax. Lasinna Traoré raakte de paal, ook Razva nMarin en Perr Schuurs kregen een kans om voor het openingsdoelpunt te zorgen. Na twintig inuten voetballen was het uiteindelijk zover. Siem De Jong kon een voorzet van Carel Eiting in doel werken.

Eupen zag af en had geen verhaal tegen de Nederlanders. Niet veel later kwam het zelfs op een 2-0 achterstand. Eiting bediende zijn ploegmaat opnieuw, Traoré kon de 2-0 in doel knikken. Daar bleef het, ondanks nog meer kansen voor Ajax, ook bij tot de rust.

De tweede helft zorgde niet meteen voor een ander spelbeeld. Ajax domineerde, Eupen probeerde te overleven. Eupen raakte amper tot bij het doel van Ajax, terwijl het voor de Nederlanders niet meer van moeten leek. Het bleef dan ook 2-0.