Haroun deelt een pluim uit bij Antwerp: Natuurlijk speel ik graag met hem

Haroun deelt een pluim uit bij Antwerp: "Natuurlijk speel ik graag met hem"

07-01-2020 11:15
1

Faris Haroun moest in december heel wat matchen overslaan bij Antwerp. Een armbreuk gooide roet in het eten. Nu is Haroun terug en hoopt hij vooral om veel met Steven Defour samen te spelen.

"Het is goed dat Steven fit is. Zelfs aan zeventig procent brengt hij de ploeg iets bij", aldus Haroun bij Het Laatste Nieuws. "We kennen elkaar al zo lang. We zaten samen bij Genk, verbleven in hetzelfde pleeggezin, gingen samen naar school en op internaat. Natuurlijk speel ik graag met hem. Een speler met kwaliteiten en inzicht: dan komt alles vanzelf. Maar ik heb dat bijvoorbeeld ook met Alexis De Sart. Het is genieten om met zulke spelers samen te spelen", benadrukt Haroun.

Haroun wordt zelf gezien als onmisbare factor bij Antwerp, maar ook zonder hem deden ze het niet slecht. "Een centrale verdediger of buitenspeler vervangen is vaak makkelijker, da's gewoon positie voor positie. Hier was het zoeken naar een goede balans. En dat is aardig gelukt. Tegen Standard was het na rust zeer goed, tegen Anderlecht verdiende slechts één ploeg de drie punten."

"Weet je, de ploeg heeft niet verloren zonder mij, ging ook door in de beker. En mijn lichaam heeft misschien wel wat deugd gehad van deze rust. Dus ik heb geen spijt. Ik ga nu frisser aan de tweede ronde kunnen beginnen."