VP 11, de nummer 10: Alleenheerser, toptalent en ouderdomsdekens

VP 11, de nummer 10: Alleenheerser, toptalent en ouderdomsdekens

06-01-2020 20:30 Laatste update: 07-01-2020 10:13
8

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman, links-en rechtsback, centrale verdediger, nummer zes en nummer acht is het nu de beurt aan de nummer 10.

Hans Vanaken – Club Brugge
Vanaken is op weg naar zijn tweede Gouden Schoen op rij. De middenvelder van Club Brugge verdeelt en heerst op de Belgische velden (9 doelpunten en 2 assists). Het ziet er ook naar uit dat Vanaken het naar zijn zin heeft bij Blauw-Zwart. Zeker nu hij ook Rode Duivel is, is een stap naar het buitenland niet noodzakelijk.

Ryota Morioka – Sporting Charleroi
De Japanner kwam niet uit de verf bij RSC Anderlecht, maar bij Charleroi laat hij zich weer van zijn beste kant zien. De aanvallende middenvelder heeft al zes doelpunten achter zijn naam en is een belangrijke pion bij het sterk presterende Charleroi van Karim Belhocine.

Jonathan David – KAA Gent
Hoelang is de 19-jarige Canadees nog in de Jupiler Pro League te zien? Met een marktwaarde van 20 miljoen euro heeft KAA Gent goud in handen. Met 9 doelpunten en 7 assists in 19 wedstrijden heeft KAA Gent dan ook een toptalent binnen de rangen.

Lior Refaelov – Antwerp
Refaelov speelt niet altijd alles meer, maar de 33-jarige Israëliër blijft klasse. De laatste drie wedstrijden speelde Refaelov weer negentig minuten. Met negen doelpunten en twee assists kan de spelverdeler ook mooie statistieken voorleggen.

Onur Kaya – KV Mechelen
Nog een ouderdomsdeken die de lijnen uitzet bij een Antwerpse club. Kaya gaf dit seizoen al zes assists. Daarbovenop scoorde de 33-jarige Kaya zelf ook drie goals. Wordt meestal op de flank geposteerd, maar staat vooral bekend als een uitstekende aanvallende middenvelder.