Courtois bewijst alle criticasters lik op stuk en heeft in Spanje nieuwe bijnaam

Courtois bewijst alle criticasters lik op stuk en heeft in Spanje nieuwe bijnaam

06-01-2020 11:30
8

In 2019 kreeg Thibaut Courtois in de Spaanse pers heel wat kritiek te slikken. Maar in 2020 ziet de wereld er plots heel anders uit. AS heeft zelfs een nieuwe bijnaam voor de Belgische nummer één, El Muro (de muur).

Nadat Courtois 1,5 seizoen geleden Kylor Navas verving onder de lat bij Real Madrid lagen zijn prestaties altijd onder een vergrootglas. Courtois kon in zijn eerste maanden bij de Koninklijke een pak minder de nul houden dan bij Atlético Madrid, Chelsea en de Rode Duivels. De Spaanse pers pakte onze landgenoot meer dan één keer hard aan.

Het dieptepunt qua kritiek kwam er na de match tegen Club Brugge. Nadat Emmanuel Dennis Courtois twee keer met het nodige geluk te grazen nam, bleef hij binnen aan de rust. Courtois was ziekjes, maar het klonk dat hij angstaanvallen had. El Desmarque vond de prestaties van Courtois 'rampzalig'. AS schreef dan weer dan weer dat Courtois 'keepte als een kip zonder kop'.

Courtois nam sportief wraak. In LaLiga kreeg hij in zijn laatste vijf duels slechts één goal tegen. Tegen Getafe pakte Courtois zijn negende clean sheet van het seizoen. Dat deed hij door onder meer een geweldige redding. AS heeft het nu zelfs over 'De Muur'. Zinédine Zidane, Roberto Martinez en de fans van Real Madrid en de Rode Duivels mogen blij met zijn met zo'n speler onder de lat. Dat beseft men nu ook eindelijk in Spanje.