Vanaken over vertrek bij Club Brugge: Dan gebeurt het misschien nooit

Vanaken over vertrek bij Club Brugge: "Dan gebeurt het misschien nooit"

01-01-2020 10:45 Laatste update: 10:47
11

Hans Vanaken kan eind januari zijn tweede Gouden Schoen winnen, maar zijn toptransfer blijft voorlopig uit. Vanaken geeft aan dat hij misschien wel heel zijn carrière in België blijft.

Vanaken tekende in augustus opnieuw bij voor Club. "Ik ben hier heel gelukkig en ik denk dat zoiets ook afstraalt naar het veld", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine"Privé gaat alles goed, het is hier fijn wonen, goed leven en dan ben je automatisch ook gelukkig op de club. Als er niks anders is, niks concreets in de periode juli-augustus, dan moet je niet nadenken."

Vanaken vindt het wel vreemd dat er geen aanbiedingen komen. "Ik denk daar soms ook over na, ja. Twee keer op rij profvoetballer van het jaar en daartussen de Gouden Schoen gewonnen. Maar het moet zijn dat sommige clubs dat anders zien. Dan moet je je daar bij neerleggen."

Een transfer hoeft ook niet voor Vanaken. "Ik speel alles, zit bij een ploeg die altijd voor de prijzen speelt, niks om over te klagen. Misschien is het raar, en misschien zeggen de mensen wel: hij durft niet. Maar er vált niks te durven. Met een gebrek aan ambitie heeft het niks te maken. Ik héb ambitie. Zeker. Maar langs de andere kant denk ik ook: ik ben nu 27 en had net een topjaar. Als het dan niet komt, zal het misschien nooit zijn."