'Leegloop bij Anderlecht wenkt: tiental spelers mogen weg uit Lotto Park'

'Leegloop bij Anderlecht wenkt: tiental spelers mogen weg uit Lotto Park'

30-12-2019 07:00
24

RSC Anderlecht heeft 27 miljoen euro verlies geleden in het afgelopen boekjaar. Daarom zal paars-wit enkele uitgaande transfers moeten doen. Het Nieuwsblad schat dat er een tiental spelers andere oorden mogen opzoeken.

"Met die kern blijven we niet werken. We zullen de kern afbouwen en spelers transfereren die we vorig jaar al van de hand hadden kunnen doen", vertelde Jo Van Biesbroeck, operationeel directeur van Anderlecht, eerder al.

Namen worden er niet op geplakt. Wat wel vaststaat, is dat Adrien Trebel op het lijstje met vertrekkers staat. De Fransman kan aan de slag bij Al Shabaab, al lijkt het niet meer te worden dan een uitleenbeurt. Op die manier hoopt Anderlecht om op zijn minst al een groot deel van het loon kwijt te zijn.

Lange lijst
Daarnaast vertrekt er wellicht ook een doelman bij Anderlecht. Davy Roef is een mogelijkheid, maar eerder wordt verwacht dat Thomas Didillon komende winter uitkijkt naar een nieuwe club. De Franse doelman komst sinds de komst van Hendrik Van Crombrugge niet meer aan spelen toe. Hij lijkt dan ook overbodig in het Lotto Park.

Dan zijn er nog Knowledge Musona, Kenny Saief, Alexandru Chipciu en Yevheni Makarenko. Het viertal kwam dit seizoen nog niet in actie  voor Anderlecht. Vorige zomer zocht paars-wit al een oplossing voor hen, maar geen van hen raakte verkocht. In januari hoopt Anderlecht wel van hen te lozen.