Luckassen speelt rechtsback bij Anderlecht: Niet mijn positie, maar gaat goed

Luckassen speelt rechtsback bij Anderlecht: "Niet mijn positie, maar gaat goed"

24-12-2019 11:03 Laatste update: 11:18

Derrick Luckassen heeft zich bij RSC Anderlecht opgewerkt tot een vaste basispion. De 24-jarige Amsterdammer kwam dit seizoen al twaalf keer in actie in de Jupiler Pro League. Dat deed hij, een beetje tegen zijn natuur in, voornamelijk op de rechtsback.

"Ik ben blij dat ik weer veel kan spelen", klinkt Luckassen gelukkig bij De Telegraaf. "Dat heb ik de afgelopen twee seizoenen bij PSV en Hertha BSC gemist. Bij Hertha kwam dat door een blessure. Nu ben ik weer helemaal fit en van veel spelen word je beter als speler." Het draait ook steeds beter bij Anderlecht als geheel.

"Ik sta nu wel op een andere positie", beaamt Luckassen. "Bij Anderlecht speel ik niet op het middenveld of centraal achterin, maar als rechtsback. Dat is niet mijn eigen positie, maar het gaat heel goed. Ik moet op deze positie heel veel lopen, maar het bevalt me wel. Hier kan ik goed mijn energie kwijt."

Centraal achterin is de concurrentie dan ook niet mals bij Anderlecht. Youngsters Marco Kana en Elias Cobbaut deden het er al naar behoren, net als de momenteel geblesseerde Philippe Sandler. En dan is er natuurlijk nog de grote chef zelf: Vincent Kompany. "Het is natuurlijk heel leuk om met zo’n grootheid op het veld te staan", geeft Luckassen toe. "Daar geniet ik van. Kompany coacht veel, is constant aanwijzingen aan het geven. Daar luister ik graag naar. Van hem kan ik alleen maar leren."