Vlap reageert op gebrek aan speeltijd: Maar één manier om uit dit dal te kruipen

Vlap reageert op gebrek aan speeltijd: "Maar één manier om uit dit dal te kruipen"

22-12-2019 10:00 Laatste update: 11:01
8

Michel Vlap werd door de grote poort binnengehaald bij RSC Anderlecht. Ondanks de hoge transfersom kon de Nederlander nog niet overtuigen. Vlap reageert nu zelf op het gebrek aan speeltijd.

Zeven miljoen euro legde ze in Brussel op tafel voor Vlap. De 22-jarige middenvelder heeft tot dusver zijn transfersom niet kunnen rechtvaardigen. "Het gaat momenteel allemaal wat minder voor mij", toont hij zich zelfkritisch tegenover Leeuwarder Courant.

Tot dusver was Vlap goed voor twee goals en één assist. Erg tegenvallende cijfers voor een speler die vorig seizoen nog zestien keer scoorde in de Eredivisie. Vlap weet dat er meer van hem wordt verwacht maar blijft strijdvaardig. "Er is maar één manier om uit dit dal te kruipen en dat is keihard werken op training."

Het is niet de eerste keer dat Vlap moet knokken voor zijn plaats in een basiselftal, ook bij Heerenveen had hij het even moeilijk. "Ik stond daar in het begin ook niet altijd in de basis, sportief ging het niet erg vlot. Ik heb toen wel belangrijke lessen geleerd: een trainer vindt altijd een excuus om je niet op te stellen. Train je niet hard genoeg, dan geef je ze een extra excuus", aldus Vlap.