'Arsenal gaat in de clinch met City en moet betalen voor nieuwe trainer'

'Arsenal gaat in de clinch met City en moet betalen voor nieuwe trainer'

19-12-2019 10:14
3

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Mikel Arteta trainer wordt van Arsenal, maar bij Manchester City zijn ze niet te spreken over de handelswijze van The Gunners. De Spanjaard is momenteel nog assistent bij City van hoofdtrainer Pep Guardiola.

De club uit Manchester wil volgens The Telegraph niet in de weg gaan liggen als Arteta naar Arsenal wil en kan vertrekken, maar de manier waarop Arsenal de Spanjaard naar het Emirates Stadium wil halen schiet City in het verkeerde keelgat. Volgens de club heeft Arsenal op geen enkele manier geprobeerd om officieel contact te leggen met de blauwe club uit Manchester en daardoor zou City plotseling voor een voldongen feit kunnen komen te staan.

De krant meldt dat het papierwerk rondom het contract van Arteta bijna afgerond is en dat de Spanjaard, die bij Arsenal zijn eerste klus als hoofdtrainer zal krijgen, binnen no-time een verbintenis voor drieënhalf jaar zal tekenen. City wil echter een akkoord bereiken over een transfersom van zeven cijfers en is verbolgen dat Arsenal zich nog niet heeft gemeld om dat te bespreken. Zonder die transfersom weigert de club van Guardiola zich bij een overstap neer te leggen.