Larin blinkt uit bij Essevee, maar kon dat ook doen bij vier andere JPL-clubs

Larin blinkt uit bij Essevee, maar kon dat ook doen bij vier andere JPL-clubs

17-12-2019 09:14
2

Cyle Larin mag gezien worden als één van de revelaties dit seizoen. De 24-jarige spits is ontzettend belangrijk voor Zulte Waregem en strijdt met de club om een plekje in Play-Off 1. Onbekend is hij niet voor heel wat clubs in ons land, zo blijkt nu.

Bij Het Nieuwsblad valt te lezen dat maar liefst vier Belgische clubs in het verleden al in aanraking kwamen met Larin. Meer bepaald ging het om Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en KV Oostende.

De eerste clubs waren Club Brugge en Genk. Zo testte de toen zestienjarige Larin in 2012 al bij Blauw-Zwart. "Ik gaf elk jaar training aan de Sigma Academy in Canada en ik liet hem overkomen, toen Philippe Clement beloftentrainer was", zegt toenmalig sportmanager Henk Mariman. "En Larin deed het goed, alleen was de stap toen te groot."

Genk had een samenwerking met de academie van Larin, maar tot een transfer kwam het niet. Enkele jaren later bekeek Dimitri De Condé de toen volwassen Larin nog. Hij vond de spits echter de duur.KV Oostende toonde enkele jaren geleden ook interesse en deed zelfs een bod van twee miljoen euro. Dat bleek te weinig voor de spits.

Anderlecht
De Canadees had ook voor Anderlecht kunnen uitkomen, dat onthult ex-spelersmakelaar Serge Trimpont. "Ik deed scoutingswerk voor Anderlecht in de MLS omdat ik eerder Sacha Kljestan had gebracht. Bijna drie jaar geleden zag ik Larin voor het eerst aan het werk. Meteen heb ik Herman Van Holsbeeck verwittigd. Ik schreef hem twee scoutingsrapporten, stuurde drie mails", somt Trimpont op.

"Ik ben zelfs drie keer ik in het bureau van Herman geweest om hem te overtuigen. Een keer zelfs met zijn Amerikaanse makelaar. Maar nooit kreeg ik feedback. Ik denk niet dat de scouting van Anderlecht zelfs maar naar Larin gekeken heeft. Terwijl hij voor mij tot de drie grootste talenten van de MLS van de voorbije tien jaar behoort. En 3 miljoen voor zo'n spits, dat was geen geld", geeft hij aan.

Inmiddels zit Larin na 22 wedstrijden voor Zulte Waregem aan acht doelpunten en zeven assists.