Vandenbempt: Anderlecht de morele winnaar? Zou niet weten waarom

Vandenbempt: "Anderlecht de morele winnaar? Zou niet weten waarom"

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 10:15ma 16-12-2019 om 10:15

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 10:15ma 16-12-2019 om 10:15

Anderlecht pakte zondag een punt op Sclessin, maar veel schiet het daar niet mee op. Doelman Hendrik Van Crombrugge noemde Anderlecht de morele winnaar, maar dat snapt Peter Vandenbempt niet echt.

"Dat Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge zijn ploeg de morele winnaar noemde na het gelijkspel in Standard? Ik zou niet weten waarom", vertelt hij bij Sporza. "Tenzij hij bedoelt dat vooraf niemand een cent gaf voor de kansen van Anderlecht."

"Anderlecht werd in grote delen van de wedstrijd overvleugeld, scoorde zelf uit anderhalve kans en heeft gevochten, gestreden en overleefd. Dat is waar. Standard kreeg zes à zeven goede mogelijkheden, maar Anderlecht overleefde onder meer Van Crombrugge. Hij speelde eens te meer op topniveau. Gelukkig maar voor Anderlecht, want anders was een pandoering tegen Standard ook mogelijk geweest."

Vandenbempt zal absoluut geen beterschap bij Anderlecht. "Ik begrijp wel dat je als speler na zo'n overlevingsstrijd op Sclessin positief communiceert. Dat deed ook de trainer, een positieve boodschap overbrengen. Maar het blijft tenslotte nog altijd een halve noodploeg, met te veel jonge spelers. Er is na gisteren geen reden om te denken dat het goede kant uitgaat met dit elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws