Tielemans over situatie Anderlecht: “Het doet me pijn om te zien”

Tielemans over situatie Anderlecht: “Het doet me pijn om te zien”

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 10:14za 14-12-2019 om 10:14

RSC Anderlecht kent een moeilijk seizoen. Voormalige publiekslieveling Youri Tielemans laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de situatie bij paars-wit.

Anderlecht is met een nieuw project bezig onder Vincent Kompany. “Anderlecht blijft Anderlecht. Dat maakte het moeilijk om als nieuw bestuur te zeggen dat je met een nieuw project bezig bent en dat de resultaten wat minder kunnen zijn.”

“Zo’n nieuwe aanpak vergt tijd”, gaat Tielemans verder. “Het zal langer duren dan voorzien – zoiets gaat niet op één, twee, drie. Zeker als de resultaten minder zijn, want dan wordt het allemaal nog wat negatiever benaderd. Anderlecht staat momenteel niet op zijn plaats, maar als het toch play-off 1 kan halen, is het op de goede weg.”

Anderlecht speelt met veel talenten. ”Je mag niet vergeten dat ze met een pak jonge gasten spelen. Je verwacht veel omdat het Anderlecht is, maar zo werkt het niet. Ik hoop echt dat het beter zal draaien de komende weken, dat ze uiteindelijk nog de top 6 zullen halen.”

Anderlecht zal altijd in het hart van Tielemans zitten. “’t Is niet aan mij om sms’jes te sturen, maar ik ben met mijn hart en ziel nog steeds bij Anderlecht. Ik ben nog altijd supporter, meer dan ex-speler. Daarom doet het me ook pijn als ik zie wat Anderlecht nu meemaakt.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws