'Vier spelers uit Belgische competitie bijzonder in trek bij buitenlandse scouts'

'Vier spelers uit Belgische competitie bijzonder in trek bij buitenlandse scouts'

13-12-2019 20:44 Laatste update: 20:50
14

De Belgische competitie staat erom bekend heel wat talentvolle jonge spelers rond te lopen hebben. Dat trekt ook heel wat scouts aan van buitenlandse topclubs. Zo blijkt dat er vier jongeren uitzonderlijk veel scouts naar ons land lokken.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er vier spelers die door heel wat buitenlandse scouts worden gevolgd. Meer bepaald gaat het om Sander Berge (KRC Genk), Jonathan David (AA Gent), Zinho Vanheusden (Standard) en Albert Sambi Lokonga (Anderlecht).

Opvallend, in de top vier staat er geen enkele speler van competitieleider Club Brugge. Met spelers als Krépin Diatta en Emmanuel Dennis heeft Blauw-Zwart nochtans veel talent in de rangen rondlopen.

Voor Berge lijkt een transfer er mogelijk deze winter al aan te komen. Hij staat in de belangstelling van Napoli. Jonathan David gaf al aan te denken aan een stap hogerop, terwijl Sambi Lokonga nog even bij Anderlecht wil blijven. Voor Vanheusden staat het dan weer in de sterren geschreven dat hij binnen enkele seizoenen terugkeert naar Internazionale.