Beerschot geeft duiding over samenwerking met America De Cali: 'Talenten halen'

Beerschot geeft duiding over samenwerking met America De Cali: 'Talenten halen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 18:25do 12-12-2019 om 18:25

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Beerschot gaat samenwerken met América de Cali. Dankzij ex-speler Daniel Cruz kwam de samenwerking tot stand. Woensdag gaven de Ratten meer uitleg over de deal.

Cruz maakte voor beide clubs het mooie weer. "Hij is met het voorstel afgekomen om samen te werken met de grote Colombiaanse club América de Cali. We willen weer wat Zuid-Amerikaanse flair op het Kiel en door deze samenwerking wordt dat haalbaar", aldus Jan Van Winckel.

Vorig seizoen kroonde America De Cali zich voor het eerst in 23 jaar kampioen van Colombia. "Via het netwerk van Cruz en América de Cali hebben we nu weer een voet in de Zuid-Amerikaanse voetbalmarkt. Talenten van ginder moeten weer hun weg vinden naar Beerschot. Maar het gaat verder dan dat. Vertegenwoordigers van Beerschot en de Colombiaanse kampioen zullen elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen", stelt Technisch coördinator van Beerschot Sander Van Praet.

Ook Hernan Losada kijkt uit naar de samenwerking. "Het is belangrijk dat we ons scoutingnetwerk uitbreiden. In Zuid-Amerika zit veel talent en techniek. Ik ben ook blij dat we de band aanhalen met Daniel Cruz. Hij heeft me destijds opgevangen en geholpen toen ik als jonge Argentijn bij Beerschot belandde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws