Mathijssen over Genkse doelmannen: Je mag hen niet tegen elkaar uitspelen

Mathijssen over Genkse doelmannen: "Je mag hen niet tegen elkaar uitspelen"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 09:46di 10-12-2019 om 09:46

KRC Genk geeft na twee goede wedstrijden in doel wellicht het vertrouwen aan de jonge Maarten Vandevoordt (17). Jacky Mathijssen zou als ex-doelman nu niet te snel meer omschakelen naar Gaëtan Coucke (21).

"Ik vind dat je jonge keepers niet tegen elkaar mag uitspelen", zegt Mathijssen, oud-doelman en ex-trainer van Vandevoordt bij de nationale U19, in Het Nieuwsblad. "Op den duur krijg je dan spelers die defensief gaan denken en schrik krijgen om fouten te maken. Terwijl keepers bij Genk net offensief worden opgeleid. Ik vind dat je Maarten nu moet laten staan tot de winterstop."

Volgens Mathijssen is Vandevoordt momenteel dan ook de beste keeper bij Genk. "Hij beantwoordt aan alle eigenschappen die je van een moderne keeper mag verwachten. Hij gaat uitstekend om met de ruimte voor hem, hij durft die te bespelen, is meer dan degelijk met de voeten, heeft een goeie pass en is sterk in de omschakeling."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Blijft Vandevoordt nummer één van Genk tot het einde van het seizoen?

(2070 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws