Rode Duivels krijgen geen uitvalsbasis in Rusland: Basiskamp zal in Tubeke zijn

Rode Duivels krijgen geen uitvalsbasis in Rusland: "Basiskamp zal in Tubeke zijn"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 16:01ma 09-12-2019 om 16:01

Roberto Martinez heeft de plannen van de voetbalbond uit de doeken gedaan in aanloop naar het EK 2020. De Rode Duivels zullen geen basiskamp oprichten in Sint-Petersburg en krijgen als voorbereiding op het eindtoernooi (idealiter) enkele stevige tegenstanders voor de kiezen.

Bij Sporza legt de bondscoach uit wat er op het programma staat voor de Rode Duivels voor en tijdens het EK. "Ons basiskamp zal in Tubeke zijn, met tussendoor een minikamp in Kopenhagen na onze tweede match. Vandaar reizen we door naar Sint-Petersburg. Uiteindelijk zullen we zo even veel of even weinig reizen als op het WK en het voordeel van Tubeke is dat de spelers vaker bij hun familie kunnen zijn", licht Martinez zijn keuze toe.

Hoe verloopt de weg naar het EK dan? In eerste instantie was Martinez niet zo happig om tegen grote tegenstanders te oefenen, terwijl sommige Rode Duivels daar net op aandrongen. Daar lijkt de bondscoach nu van afgestapt te zijn. "We hebben een klein trainingskamp in maart. Er is nog niets getekend, dus we kunnen het nog niet officieel aankondigen, maar ideaal zou zijn als we in Qatar 2 matchen kunnen spelen, eerst tegen Portugal en daarna wellicht tegen Kroatië", bevestigt Martinez.

De Rode Duivels plaatsten zich al vroeg voor het EK van komende zomer. Op het einde van de kwalificatierit kon geen enkel land betere cijfers voorleggen dan de troepen van Martinez. Daardoor start ons land zonder twijfel als één van de topfavorieten aan het kampioenschap. Voor de Duivels is het het vierde opeenvolgende eindtoernooi sinds het WK in 2014.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wat zou jij vinden van Portugal en Kroatië als sparringspartners?

(149 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws