Play-Off 1 glijdt steeds verder weg: Anderlecht laat punten liggen tegen Charleroi

08-12-2019 19:53 Laatste update: 22:35
41

Mag RSC Anderlecht na de achttiende speeldag een streep trekken door Play-Off 1? De ploeg van Frank Vercauteren heeft opnieuw niet kunnen winnen. Op eigen veld kwam paars-wit niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sporting Charleroi.

In een kansarme eerste helft was de beste kans voor de thuisploeg. Charleroi had licht veldoverwicht, maar Anderlecht kon dreiging via Sardella. Hij kon afdrukken na een afgeweken voorzet van Saelemaekers, maar Ilaimaharitra ging in de weg liggen. Het spel golfde wel heen en weer in het Lotto Park, maar veel dreiging viel er niet te noteren.

Iets over halfweg de eerste helft kwam Charleroi opzetten en klom het zelfs bijna op voorsprong. Fall stond zelfs al te vieren met zijn handen in de lucht, maar Luckassen pakte nog uit met een geweldige ingreep om de 0-0 op het scorebord te houden. Even later stak Morioka zijn neus aan het venster, maar zijn schot hobbelde naast.

Meteen na de pauze waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Gholizadeh gaf zichzelf de ruimte om uit te halen en zag zijn streep nipt naast de paal verzeilen. Terwijl Charleroi steeds gevaarlijker werd, bleef Anderlecht verder breien. Het was lang wachten op een doelkans, maar plots kreeg de thuisploeg er twee. Luckassen raakte de paal en meteen nadien moest Penneteau uitpakken met een beenveeg om Roofe van een doelpunt te houden.

Aan de overzijde kon Bruno zijn ex-ploeg een opdoffer toedienen. Zijn schot werd echter gered door Kana, die zijn hele lijf in de baan van de bal gooide. Het was Amuzu die in de tweede helft het dichtste bij een doelpunt kwam. Penneteau had geen reactie op zijn vrije trap, maar het leer vloog net naast de paal buiten. Dat leek het laatste wapenfeit te worden, tot Sambi Lokonga in de toegevoegde tijd verschroeidende uithaalde. Penneteau kon opnieuw redden met een beenveeg.

Door dit gelijkspel ziet Anderlecht Play-Off 1 opnieuw verder wegglijden. Paars-wit heeft nu 22 punten uit achttien wedstrijden en staat daarmee op de tiende plaats samen met Sint-Truiden. Het verschil met de zesde plaats (Zulte Waregem en KV Mechelen) is op dit moment nog altijd zes punten met nog twaalf wedstrijden voor de boeg.