Standard pakt met negen spelers een punt tegen Moeskroen na waanzinnige slotfase

08-12-2019 16:23 Laatste update: 16:30
6

Standard Luik heeft zondagnamiddag gelijkgespeeld op het veld van Moeskroen. Na rode kaarten voor Mpoku en Carcela leek Moeskroen op weg naar de zege, maar in slotfase kon Standard alsnog gelijkmaken met twee spelers minder op het veld. Lestienne zorgde voor een onverhoopt punt.

De bezoekers gingen als een wervelwind van start op Le Cannonier. Vanheusden kreeg meteen een uitstekende kopkans, maar Vasic kon zijn poging ternauwernood keren. Ook de rebound van Vojvoda was een prooi voor de doelman van Moeskroen. Het was slechts uitstel van executie, want amper enkele minuten later kon Emond toch de 0-1 in doel jagen.

Standard probeerde de voorsprong snel te verdubbelen en bleef druk naar voren zetten. Moeskroen kwam nooit in de buurt van Bodart, maar gaandeweg haalden de Rouches de voet van het gaspedaal. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en klom vlak voor de rust op gelijk hoogte. Perica was twee verdedigers te snel af en gaf Bodart geen schijn van kans: 1-1.

Kaartenfestival
Meteen na de koffie kreeg Standard een nieuwe opdoffer te verwerken. Mpoku schoffelde Van Durmen onderuit en mocht meteen gaan douche. Een zuivere rode kaart voor de kapitein van Standard. De uitsluiting van Mpoku was natuurlijk geen goed nieuws voor de wedstrijd. Moeskroen rook zijn kans en domineerde de tweede helft, maar verder dan een slap schotje van Perica kwam het niet.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen. Geen van beide ploegen was nog in staat om de forcing te voeren, tot Perica in de slotfase toch een gaatje vond. De spits plaatste het leer ongrijpbaar in de verste hoek en leek Standard een pijnlijke nederlaag toe te dienen. Avenatti kreeg in de toegevoegde tijd nog een goede kans om gelijk te maken, maar knalde vol op de deklat.

Waanzinnig einde
Dat kon Carcela blijkbaar moeilijk verkroppen. Hij kreeg nog een rode kaart na een schandalige tackle. Waar Standard met tien of elf spelers niet in slaagde, lukte nadien wél met negen spelers. De Rouches maakten in de laatste minuut van de toegevoegde tijd alsnog gelijk. Lestienne mocht alleen richting Vasic en kon de gelijkmaker via de paal binnen tikken.

De Rouches het puntenverlies zakken de Rouches wel een plaats in het klassement. De ploeg van Michel Preud'homme heeft nu 34 punten uit achttien wedstrijden. en staat derde naast Royal Antwerp FC (34 punten), KAA Gent springt naar de tweede plaats (35 punten). Leider Club Brugge (42 punten) loopt steeds verder weg en heeft nog altijd een wedstrijd minder gespeeld dan zijn belangrijkste concurrenten.