Engels dacht aan einde van carrière: De dokters begonnen te twijfelen

Engels dacht aan einde van carrière: "De dokters begonnen te twijfelen"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 07:44zo 08-12-2019 om 07:44

Björn Engels realiseerde afgelopen zomer zijn droomtransfer naar Engeland. Hij speelt voor Aston Villa, waar hij wekelijks één van de uitblinkers is. Het had niet veel gescheeld of Engels speelde helemaal geen voetbal meer.

Engels kende de voorbije jaren heel wat blessureproblemen. Vooral bij Club Brugge kende hij problemen. Dat zorgde er ook bijna voor dat hij een bijzonder ingrijpende beslissing nam.

"Ik heb al enorm veel pech gehad met blessures", zegt Engels bij Play Sports. "Zo ben ik eens veertien maanden out geweest met een knieblessure bij Club Brugge", aldus Engels.

Hij dacht daardoor zelfs even aan stoppen. "Dat waren heel moeilijke momenten. Ik was er bijna mee gestopt, het was echt teveel. De dokters en kine begonnen ook te twijfelen toen", onthult de verdediger.

Zover is het nooit gekomen. Hij raakte weer fit, werd kampioen met Club Brugge en is inmiddels beland bij Aston Villa. "Ik beleef mijn droom hier, absoluut. Elke wedstrijd, zelfs elke training. Daaraan deelnemen is echt top", geeft Engels aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws