Lazio zet tiental Juventus schaakmat, Lukaku blijft leider in de Serie A

07-12-2019 22:45
4

Juventus heeft zaterdagavond een dure nederlaag geleden in Italië. SS Lazio trok aan het langste eind in het Stadio Olimpico: 3-1. Door dit resultaat blijft Romelu Lukaku op de eerste plaats met Inter.

Serie A-koploper Internazionale kwam vrijdagavond niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen AS Roma, waardoor Juventus de Milanese grootmacht weer kon passeren. De ploeg van trainer Maurizio Sarri, met De Ligt in de basis, begon uitstekend aan het duel met Lazio en kreeg kansen via Paulo Dybala en Federico Bernardeschi.

De openingstreffer kwam echter op naam van Cristiano Ronaldo. De Portugees fungeerde als eindstation van een schitterende Juve-aanval. Kort voor rust moest Juventus de gelijkmaker slikken. Luiz Filipe kopte de 1-1 tegen de touwen namens Lazio.

Na rust ging het mis voor Juventus, dat de rekening betaalde voor een enorme misser van Dybala. Juan Cuadrado haalde de doorgebroken Manuel Lazzari neer en kreeg rood, waarna Lazio de numerieke meerderheid uitbuitte. De Ligt liet zich aftroeven door Milinkovic-Savic en de Servische middenvelder rondde knap af: 2-1.

Meteen daarna kreeg Lazio dé kans om de beslissing te forceren, maar stopte Wojciech Szczesny de penalty van Ciro Immobile. Uiteindelijk maakte Felipe Caicedo aan alle onzekerheid een eind. De invaller tekende in de blessuretijd voor de 3-1. Door het verlies blijft het verschil met koploper Inter twee punten. Lazio volgt op drie punten van Juventus.