Kompany wordt aangeraden om te stoppen met voetballen: 'Als het lichaam niet wil'

Kompany wordt aangeraden om te stoppen met voetballen: 'Als het lichaam niet wil'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 16:28za 07-12-2019 om 16:28

Vincent Kompany valt dit seizoen van de ene blessure in de andere. Ook nu lijkt hij weer enkele weken aan de kant te staan door een hamstringblessure. De blessuregevoelige Kompany raakt maar niet fit. Volgens Hugo Camps moet Roberto Martinez hem dan ook niet meenemen naar het EK.

Sterker nog, de schrijver vindt dat Kompany zelfs moet denken aan het einde van zijn carrière. 'Zeker, de toegevoegde waarde van Kompany is groot, maar als het lichaam niet meer wil, is het einde verhaal. Ook voor een icoon van RSCA', schrijft hij.

'Het lijkt wel of Kompany een schuldcomplex heeft. Tegen beter weten in, de dwang om te spelen alsof hij Anderlecht iets schuldig is. Er moet iemand zijn die hem aan het verstand brengt dat het genoeg is', valt te lezen in Het Laatste Nieuws.

Camps heeft medelijden met Kompany. 'Niet dat het lichaam is uitgewoond, maar de zwakke plekken kraken onder het tempo en het ruige omschakelingsvoetbal. De veteraan jankt en zeurt niet over zijn ongemak. Ook daarom is hij een klasse apart. Maar zijn kreupele afgang wordt stilaan pathetisch. Het grootste probleem van Vince is dat niemand boven hem staat.'

Poll

Moet Kompany stoppen nmet voetballen?

(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws