Goed nieuws Chelsea: CAS halveert straf, club kan in januari transfermarkt op

Goed nieuws Chelsea: CAS halveert straf, club kan in januari transfermarkt op

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 13:12vr 06-12-2019 om 13:12

Goed nieuws voor Chelsea: de club kan in januari de transfermarkt op. De Engelse grootmacht had een transferverbod, maar na hoger beroep heeft het CAS besloten de straf voor Chelsea te halveren. 

Hierdoor kan de club in de volgende transferperiode gewoon spelers aantrekken. Chelsea was het niet eens met de beslissing van de FIFA en vocht de straf aan bij het Internationaal Sporttribunaal. De FIFA bleef in eerste instantie ook na een hoger beroep van de club uit Londen achter de straf staan, waardoor Chelsea twee transferperiodes geen nieuwe spelers binnen mocht halen.

Het kreeg deze straf opgelegd vanwege het kopen van minderjarige spelers uit het buitenland. Het CAS heeft dit beoordeeld en kwam tot de conclusie dat de straf van de FIFA te zwaar was. Hierdoor kan Frank Lampard in januari de transfermarkt op om nieuwe spelers te kopen.

Chelsea kreeg het verbod in februari van dit jaar opgelegd. Door de halvering van deze straf is het voor de The Blues in januari dus weer mogelijk spelers binnen te halen, aangezien er afgelopen zomer al geen spelers gekocht konden worden. Naast het transferverbod kreeg Chelsea ook een boete opgelegd van ruim 270.000 euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws