Bayern München is cultfiguur Pfaff nog niet vergeten: 'Herzlich Glückwunsch!'

Bayern München is cultfiguur Pfaff nog niet vergeten: 'Herzlich Glückwunsch!'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 15:00wo 04-12-2019 om 15:00

Jean-Marie Pfaff mag deze woensdag zijn 66e verjaardag vieren. El Sympatico scheerde hoge toppen bij de Rode Duivels, waarmee hij onder meer vierde werd op het befaamde WK van 1986, maar evenzeer bij Bayern München. De Duitse topclub is Pfaff nog niet vergeten.

De verjaardag van Pfaff doet nog steeds een belletje rinkelen in München, zo blijkt uit een bericht op de Twitter-pagina van Bayern. Der Rekordmeister wenst haar oud-doelman een gelukkige verjaardag toe. 'Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Jean-Marie!', schrijft Bayern bij twee foto's uit de glorieperiode van Pfaff in Duitsland.

In 1987 werd Pfaff verkozen tot beste doelman van de wereld, herinnert Bayern zich nog. In dienst van de Duitsers pakte onze landgenoot drie Bundesliga-titels. Daar voegde hij ook nog eens twee maal de DFB-Pokal aan toe. Enkel Daniël Van Buyten behaalde meer zilverwerk bij Bayern dan Pfaff: de voormalige verdediger van onder meer Standard Luik veroverde er vier titels én vier bekers tussen 2006 en 2014.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Pfaff de beste Belgische doelman ooit?

(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws