Verschueren geeft Europees voetbal en 'project-Kompany' nog niet op bij Anderlecht

Verschueren geeft Europees voetbal en 'project-Kompany' nog niet op bij Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 22:45ma 02-12-2019 om 22:45

RSC Anderlecht ging afgelopen zondag verrassend onderuit tegen KV Oostende. De Brusselaars moeten stilaan beginnen vrezen voor Play-Off 1. Dat beseft ook sportief manager Michael Verschueren.

Dat Anderlecht verloor van KV Oostende, zorgde voor heel wat kritiek bij de fans van Anderlecht. Dat beseft ook Verschueren. "We moeten excuses aanbieden aan de fans. We brengen niet het voetbal dat we willen zien. Vooral het gebrek aan grinta", gaf hij aan bij La Tribune.

"Daarover hebben we vandaag op Anderlecht gepraat met Kompany en Vercauteren. Ook iemand als Zetterberg moet met zijn ervaring aan de jonkies uitleggen wat de mentaliteit is om te winnen. Op speeldag 1 verloren we ook van KVO, maar toch dacht iedereen: wow, wat een voetbal. Nu was het compleet het tegenovergestelde", vertelt Verschueren.

Play-Off 1 wordt nu wel heel moeilijk. Al wil Verschueren nog niets opgeven. "Ik reken niet meer. Maar dit seizoen geven we niet op, hé. We willen zo snel mogelijk resultaten en Europees voetbal halen. Daarom is ook de bekermatch tegen Moeskroen donderdag extreem belangrijk. We vragen de fans om achter de ploeg te blijven staan als de jongens zich 100 procent geven", klinkt het.

Project-Kompany
Gelooft Verschueren nog in 'Project-Kompany'? "Absoluut. Nu nog meer dan gisteren en we gaan nooit de handdoek gooien. Vincent installeert een offensieve, mooie, maar complexe speelstijl", zegt hij.

"We proberen dat te integreren in onze jeugdopleiding en onze scouting zoekt jongens die in dat project passen. Misschien staat het pas over één of twee jaar op punt. Dan gaan we nog eens praten, maar ondertussen moeten we toch in staat zijn om competitief te zijn met de kern die we hebben", besluit Verschueren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws