Lof voor scheidsrechter Bram Van Driessche: “Hij pakte de derby goed aan”

Lof voor scheidsrechter Bram Van Driessche: “Hij pakte de derby goed aan”

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 08:01ma 02-12-2019 om 08:01

Bram Van Driessche kreeg de moeilijke taak om de Limburgse Derby tussen KRC Genk en Sint-Truiden in goede banen te leiden. Volgens Serge Gumienny deed hij dat goed.

“We mogen terugblikken op een weekend waarin de arbitrage het goed gedaan heeft en daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn”, begint Gumienny aan Het Belang van Limburg. “Te beginnen met de derby tussen KRC Genk en STVV. In de aanloop naar die beladen wedstrijd was het een goede tactiek van de Voetbalbond om nog geen uitspraak te doen over de gebeurtenissen in de vorige derby. Zo werd er niet onnodig olie op het vuur gegooid.”

“Voor Bram Van Driessche was het geen cadeau om deze wedstrijd te fluiten, met wat er de vorige keer op Stayen allemaal is gebeurd en met nieuwe trainers aan het roer bij beide ploegen”, gaat Gumienny verder. “Hij wist dat hij zich aan speciale omstandigheden mocht verwachten en hij heeft zich daar goed op voorbereid.”

Gumienny is lovend over Van Driessche. “Van Driessche pakte het puik aan, op zijn manier: hij gaf geen overbodige kaarten en liet veel toe. Als voetballiefhebber hoop je dat elke derby op zo'n manier gefloten wordt. In vergelijking met de leiding in de heenwedstrijd bleek dit duidelijk de betere aanpak.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Gumienny hier gelijk?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws