'Er moet bij Anderlecht gesproken worden over wie de baas is, dit wordt grap'

'Er moet bij Anderlecht gesproken worden over wie de baas is, dit wordt grap'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 19:30zo 01-12-2019 om 19:30

De terugkeer van Vincent Kompany heeft niet voor punten gezorgd bij RSC Anderlecht. Het verloor zelfs voor het eerst sinds de aanstelling van Frank Vercauteren. Het Nieuwsblad ziet heel wat mislopen bij paars-wit en spaart de club dan ook niet.

Het dagblad was vooral kritisch voor Kompany, die helemaal niet kon overtuigen tegen KVO. 'Meteen drukte de speler-manager zijn stempel. Anderlecht had tot nu toe onder Frank Vercauteren 15 op 21 gehaald op een minder naïeve manier met twee controlerende middenvelders. In de Versluys Arena was dat plots weer anders', viel er te lezen.

'Waarom toch? Oké, het was maar tegen het zwalpende KVO, maar dan nog... Anderlecht had geen balrecuperatie en bij elk balverlies lag er een zee van ruimte voor de defensie', was men kritisch voor de nieuwe tactiek.

Men wijst dan vooral naar Kompany. 'Misschien denkt Kompany dat hij in zijn eentje sterk genoeg is om daar alles op te kuisen, maar hij miste wedstrijdritme.' Dat hij wedstrijdritme ontbrak, bewees Kompany door in de fout te gaan bij het tweede doelpunt.

De baas
Ook de onduidelijkheid over de beslissingsnemers bij Anderlecht wordt hard aangepakt. 'Met Kompany 90 minuten op het veld heeft Anderlecht nu nog geen één keer gewonnen. Er moet deze week echt eens ernstig gepraat worden wie nu echt de baas is op Anderlecht, want dit wordt een grap.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws