Ajax bekampt Osimhen (ex-Charleroi): Zaag hem doormidden

Ajax bekampt Osimhen (ex-Charleroi): "Zaag hem doormidden"

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 08:45wo 27-11-2019 om 08:45

Ajax is in de Eredivisie het braafste jongetje van de klas als het gaat om het pakken van kaarten, maar in de Champions League is het een totaal ander verhaal. De Amsterdammers worden, net als vorig seizoen, elke Champions League-wedstrijd wel een aantal keer op de bon geslingerd.

Dat ziet ook Ronald de Boer, die wel begrijpt waarom het verschil in kaarten tussen de Eredivisie en Champions League zo groot is bij Ajax. "De weerstand in de Champions League is vele malen groter dan in de Eredivisie én de belangen zijn groter", begint De Boer tegen De Telegraaf. "Iedereen herinnert zich de overtreding van vorig seizoen tegen Juventus van Jurgen Ekkelenkamp op Cristiano Ronaldo. Je móét doorkomen en doet daar alles voor. Op zulke momenten gelden andere wetten."

"Op Champions League-niveau krijgen ze met aanvallers en middenvelders te maken die je op de Nederlandse velden normaal gesproken niet ziet. En als je tegenstander kwalitatief sterk én snel is, ben je weleens te laat." Tegen Chelsea was het wel een ander uiterste, zag ook De Boer. "Fluit die scheidsrechter voor de overtreding op Daley, dan krijgen Blind én Veltman geen rood, zijn zij er tegen Lille gewoon bij, krijgt Ajax geen penalty tegen en winnen ze gewoon van Chelsea. Het was ultieme pech in een paar seconden."

Advies
De Boer komt met een opvallend advies aan het adres van Lisandro Martínez, Andre Onana en Quincy Promes, spelers die bij een eventuele gele kaart tegen Lille geschorst zijn voor de laatste groepswedstrijd tegen Valencia. "Zaag hem doormidden als een tegenstander vlak voor tijd bij 0-1 alleen op doel af gaat, want een zege op Lille is belangrijker dan wel of niet meedoen tegen Valencia", aldus De Boer. "Met drie punten is Ajax bijna verzekerd van overwintering in de Champions League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws