Mazzu sneert naar Genk: Ik weet niet of ik de enige verantwoordelijke ben

Mazzu sneert naar Genk: "Ik weet niet of ik de enige verantwoordelijke ben"

26-11-2019 22:38 Laatste update: 23:03
11

Felice Mazzu werd vorige week ontslagen als trainer van KRC Genk. Bij Proximus, waar hij analist was voor de Champions League, praatte de 53-jarige coach voor het eerst over zijn ontslag bij de Limburgers.

"Voor mij is het een heel ander leven nu. Het is voor de eerste keer in 25 jaar dat ik in die situatie zit", stak Mazzu van wal. "Ik leer om niks te doen en dat is niet gemakkelijk. Mijn hoofd is momenteel helemaal leeg. Ik moet niet aan voetbal denken en dat is een grote verandering."

Sneer naar Genk
Mazzu geeft toe dat hij zijn ontslag een beetje voelde aankomen, maar hij vraagt zich af of hij de enige verantwoordelijk was voor de malaise bij de Genk. "Na het verlies tegen AA Gent begreep ik dat er een einde zou komen aan de spanningen rond mij met de directie en staff en ook met het publiek, dat op het einde van de wedstrijd niet echt fair reageerde."

"Het waren signalen dat er een beslissing zou worden genomen, ook al speelden we daarvoor een goede match op Liverpool. Het verlies tegen Gent was het verlies te veel. Als het niet goed gaat, zoekt men in het voetbal naar de verantwoordelijke en dat is meestal de trainer. Ik weet niet of ik de enige verantwoordelijke ben en of ik wel verantwoordelijk ben. ik heb altijd maximaal mijn best gedaan. Je moet dat vragen aan de directie."

Geen verbetering
Mazzu heeft naar de wedstrijd van Genk tegen Moeskroen (2-2) gekeken, maar hij zag nog niet veel verbetering. "Ik heb de wedstrijd tegen Moeskroen gezien. Ik heb een goede Joseph Paintsil, die de laatste weken onder mij niet speelde, gezien. En ene betere Ito."

"Voor de rest: ze incasseerden opnieuw vroeg een doelpunt, net zoals bij mij. Ze kwamen terug, net zoals bij mij. En er werd een goal afgekeurd, net zoals bij mij. Ik zag weinig veranderingen, wat ik begrijp. Een nieuwe coach kan op enkele dagen tijd niet veel veranderen. Ik zag wel meer offensieve impulsen. Genk was goed en verdiende om te winnen", besloot Mazzu.