'Standard Luik krijgt boete voor het bekogelen van Castro-Montes met projectielen'

'Standard Luik krijgt boete voor het bekogelen van Castro-Montes met projectielen'

19-11-2019 20:18 Laatste update: 20:28
1

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard Luik een boete gegeven van 3.000 euro, omdat enkele supporters tijdens de wedstrijd tegen KAA Gent in de Ghelamco Arena met gooiden richting Alessio Castro-Montes. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De flankspeler van De Buffalo's werd daarbij geraakt. Castro-Montes besliste de tumultueuze topper met een heerlijke treffer (3-1). De doelpuntenmaker vierde voor de Luikse spionkop en werd bekogeld met stokken. Scheidsrechter Nathan D’Hondt liet de stadionomroeper aanmanen tot kalmte. Via zijn rapport en dat van de match delegate kreeg het gedrag van enkele Luikse heethoofden een disciplinair staartje.

Standard ging zich dinsdag niet verantwoorden voor het incident. De Geschillencommissie veroordeelde de Rouches bij verstek tot het betalen van een boete van 3.000 euro, ofwel 500 euro meer dan wat het Bondsparket eiste. In zijn vonnis verwees de Geschillencommissie onder meer naar het nultolerantiebeleid van de voetbalbond.