Mignolet: Ze denken dat ze me daarmee raken, maar ik vind het geweldig

Mignolet: "Ze denken dat ze me daarmee raken, maar ik vind het geweldig"

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 12:00za 16-11-2019 om 12:00

Simon Mignolet is sinds dit seizoen doelman bij Club Brugge. De fans van de tegenstander proberen hem vaak uit te dagen door de naam van Thibaut Courtois te scanderen, maar dat is voor Mignolet absoluut geen probleem.

"Nu ik weer in België speel, beginnen de supporters van de tegenploeg achter mijn doel vaak 'Thibaut Courtois!' te zingen. Ze denken dat ze me daar mee raken", geeft Mignolet aan bij Het Belang Van Limburg. "Maar ik vind dat net geweldig, af en toe wil ik zelfs meezingen", lacht hij.

Van rivaliteit is volgens Mignolet geen sprake. "Ik sta bij de Rode Duivels ook te springen voor Thibaut. Mensen denken dat er een tweestrijd tussen ons is, maar dat klopt niet. Je wil het beste voor je land. Natuurlijk zou ik ook dolgraag in doel staan. Als de trainer het zo beslist of de ploeg heeft me nodig, dan zal ik klaar zijn. Maar ik zal er hemel en aarde niet voor bewegen, zoals ik dat wel gedaan heb om bij Liverpool weg te geraken. Want clubvoetbal is mijn werk."

Mignolet heeft zeker geen ruzie met Courtois. "Destijds stond ik in doel en kwam Thibaut opzetten. Hij heeft uiteindelijk zijn kans gegrepen en dan geef je die plaats niet zomaar weer af. In België werden we tegen mekaar opgezet, in het buitenland gebeurt dat niet zo gauw. Wij waren toen ook veel jonger dan nu, intussen beseffen we allebei hoe het er bij de absolute top van Europa aan toe gaat. Dus een vorm van concurrentie is er, maar rivaliteit zeker niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de betere doelman?

(1054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws