Lamkel Zé krijgt raad van zijn vader: Hij moet daarmee leren omgaan

Lamkel Zé krijgt raad van zijn vader: "Hij moet daarmee leren omgaan"

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 09:30za 16-11-2019 om 09:30

Didier Lamkel Zé is voor het eerst geselecteerd bij de nationale ploeg van Kameroen. Het Nieuwsblad reisde mee en kon zelfs zijn vader Theophile (61) spreken. Die volgt de fratsen van zijn zoon op de voet.

"Didier is altijd al gereserveerd geweest." zo geeft zijn vader aan. "In feite is hij een van onze kalmste kinderen. Als hij tijdens de vakantie in het land is, bougeert hij amper. Hij zit hier altijd voetbal te kijken, of op dat kastje (PlayStation, red.) te spelen."

Op het veld zit hij wél vol passie. "Een prater is Didier nooit geweest. Dat hield hij voor op het veld. (grijnst) Als hij dat veld opkomt, maakt hij zijn Afrikaanse voornaam helemaal waar. Lamkel, dat wil zeggen dat je je smijt, dat je heel je hart geeft, dat je de lont aansteekt."

Lamkel Zé kan zichzelf dan ook moeilijk beheersen. "Als hij iemand wil dribbelen maar dan een schop krijgt, reageert hij. Daar moet hij nog leren mee omgaan, hij wordt te snel kwaad. Je ziet: ik volg het, hè. Ik probeer in ons dorp zo veel mogelijk van zijn matchen mee te pikken. Hij is schitterend bezig, hè, bij Antwerp. En hij kan nog groeien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zal Lamkel Zé het schoppen tot een buitenlandse topcompetitie?

(1675 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws