Buttner over United-tijd: 'Speelde normaal alleen op PlayStation met die spelers'

Buttner over United-tijd: 'Speelde normaal alleen op PlayStation met die spelers'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 17:35do 14-11-2019 om 17:35

Alexander Büttner denkt met veel bewondering terug aan zijn periode bij de Engelse grootmacht Manchester United. De voormalige speler van Anderlecht speelde er samen met legendes als Nemanja Vidic en Wayne Rooney en kon het in eerste instantie maar moeilijk geloven.

"Ik was met veel verschillende teams in gesprek, ik kende een heel goed seizoen bij Vitesse", begint Büttner in gesprek met Manchester Evening News. "Toen belde op een dag Sir Alex Ferguson mijn zaakwaarnemer. Als je kan kiezen om voor Manchester United te gaan spelen dan denk ik dat het een goede keuze is. Van Vitesse, een normale club in Nederland, naar United was een grote stap."

De vleugelverdediger speelde er meer wedstrijden dan hij verwachtte. "Tijdens mijn eerste dag had Robin van Persie ook net bij de club getekend en was ik iedere dag bij hem. Maar na een week was iedereen hetzelfde: Scholes, Giggs, ze probeerden jonge spelers elke dag te helpen. Ze zorgden ervoor dat de overstap niet zo moeilijk was."

De eerste dagen waren wel intimiderend voor Büttner. "Ik kwam in de kleedkamer en rechts van me zat Vidic en links Rooney, normaal speelde je alleen op de PlayStation met die spelers", sluit hij af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Anderlecht een speler als Büttner gebruiken op dit moment?

(69 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws