Venanzi wil met Standard strijd tegen racisme aangaan: 'Zelfs al we 3-0 verliezen'

Venanzi wil met Standard strijd tegen racisme aangaan: 'Zelfs al we 3-0 verliezen'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 11:29wo 13-11-2019 om 11:29

De laatste weken gaat het weer over racisme in het voetbal. Bruno Venanzi is de haat tegen andere mensen op basis van hun huidskleur grondig beu. Met Standard wil Venanzi de strijd aangaan met racisme.

Venanzi kaart bij La Dernière Heure het probleem van racisme in het voetbal aan. De voorzitter van Standard merkt op dat momenteel een ander probleem, dat van vuurwerk, veel strenger wordt aangepakt. "Ik weet dat het niet politiek correct is om te zeggen, maar ik hou van de sfeer door rook. Vuurwerk is gevaarlijk voor twee – drie personen, maar rascisme is gevaarlijk voor de hele samenleving."

De voorzitter van Standard wil dan ook verandering zien. "We moeten krachtigere maatregelen treffen. Boetes voor clubs gaan niet ver genoeg. Stopt een wedstrijd na het gooien van bekers, dan betaal je 25.000 euro. Rasiscme kost je 1.000 of 2.000 euro en moet dan ook nog eens bewezen worden door een rapport van de scheidsrechter of de afgevaardigde van de bond."

Venanzi is duidelijk. "We moeten onze houding veranderen. Als onze spelers slachtoffer zijn van racisme en het veld afstappen, zal ik ze steunen. Zelfs als we met 3-0 verliezen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws