Genk moet in hand in eigen boezem steken: Bestuur gaat er wat licht overheen

Genk moet in hand in eigen boezem steken: "Bestuur gaat er wat licht overheen"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 20:23di 12-11-2019 om 20:23

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 21:45di 12-11-2019 om 21:45

KRC Genk nam dinsdagochtend na amper zes maanden afscheid van trainer Felice Mazzu, de opvolger van kampioenenmaker Philippe Clement. Sommige volgers viseerden ook technisch directeur Dimitri De Condé voor het gevoerde transferbeleid, maar volgens Stef Wijnants ligt de waarheid ergens in het midden.

"Het bestuur gaat er misschien wat licht overheen dat er toch een aantal sterkhouders vertrokken zijn, van wie ze gedacht hadden dat ze ze sneller zouden kunnen worden vervangen. Dat is niet gebeurd", verklaarde Wijnants bij Sporza. "Ze hebben ook een trainer binnengehaald die bij Charleroi zes jaar lang een ander soort tactiek heeft toegepast. Hij had er daar succes mee, maar in Genk moest hij het toch anders gaan doen."

Hand in eigen boezem
Dimitri De Condé, de sportieve directeur van de Limburgers, kwam ook in het oog van de storm voor het gevoerde transferbeleid. "Dat is wel heel erg snel gegaan", vervolgt Wijnants. "Ik denk dat Racing Genk de voorbije jaren transfers heeft gedaan waarmee ze heel veel geld hebben verdiend. Laat De Condé en zijn mensen toch nog maar even zitten."

"Maar ik vind wel dat ze zichzelf in de boezem moeten kijken. Ik heb de aanstelling van Mazzu altijd heel erg vreemd gevonden om een aantal redenen die ik heb aangehaald: dat hij niet communicatief was, dat hij op een ander tactisch niveau heeft gewerkt. Hoe is Genk daarmee omgegaan? En daar gaan ze bij de opvolger toch andere keuzes moeten maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws