Wat als Mazzu zijn ontslag krijgt? De mogelijke opvolgers op een rij

Wat als Mazzu zijn ontslag krijgt? De mogelijke opvolgers op een rij

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 13:30ma 11-11-2019 om 13:30

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 21:45ma 11-11-2019 om 21:45

Bij KRC Genk ligt Felice Mazzu niet meer in de bovenste schuif. De nederlaag tegen KAA Gent deed zijn trainersstoel nog wat meer wankelen. Dinsdag is er bij Genk een crisisberaad, maar wat als Mazzu ontslagen wordt. VoetbalPrimeur.be bekijkt enkele opvolgers.

Wouter Vrancken
Het is een publiek geheim dat Genk Vrancken bovenaan op het verlanglijstje heeft staan. Er is één probleem, de ex-speler staat momenteel nog aan het roer bij KV Mechelen. Bij Malinwa willen ze de man die de club hielp aan promotie en nu aan de vierde plaats in de Jupiler Pro League niet kwijt. Maar ook voor Philippe Clement betaalde Genk destijds zonder problemen een afkoopsom.

Hein Vanhaezebrouck
Ja, deze keuze is onorthodox. Toch klinkt zijn naam her en der in de wandelgangen. Vanhaezebrouck mislukte al eens in Limburg, maar dat waren andere tijden met een ander bestuur. Vanhaezebrouck is momenteel een vrije trainer, die bijklust als analist.

Besnik Hasi
Als speler was Hasi erg geliefd in Genk. Hij lag destijds al in de weegschaal met Clement. Hasi verdient tegenwoordig zijn brood in Saudi-Arabië bij Al-Raed. Maar wat als de oude liefde belt?

Gert Verheyen
Na jaren als analist en bij de Brugse en Belgische jeugd gewerkt te hebben, probeerde Verheyen het vorig seizoen bij KV Oostende voor het eerst in de Jupiler Pro League. Het werd een wisselend succes. Verheyen nam zelf afscheid van de club. Hij zag te weinig potentie. Bij Genk is dat er genoeg.

Stijn Vreven
Van Diepenbeek naar Genk is vijf minuten rijden. Vreven kreeg dit seizoen de bons bij Beerschot, maar is een vakman. Vreven is een man met het hart op de tong. Een trainer die zegt waar het op staat, dat kunnen ze in Genk meer dan goed gebruiken.

Jonas De Roeck
Herman Van Holsbeeck zag iets in De Roeck en bij Anderlecht is het geloof in de assistent-trainer ook nog altijd groot. Ondanks de vele wisselingen binnen paars-wit bleef De Roeck op zijn post. De vraag is natuurlijk wil hij na STVV weer op zijn eigen benen staan.

Marcel Keizer
De eerste buitenlander uit ons lijstje komt uit Nederland. Keizer werd in 2017 bij Ajax plots gepromoveerd tot hoofdcoach. Won met Sporting in Portugal de beker. De Nederlander kreeg eerder dit seizoen de bons bij Sporting en is dus een vrij man.

Claude Makélélé
Kreeg in 2017 de kans bij KAS Eupen en greep die. De voormalige Franse topper werkt ondertussen voor Chelsea. Dat doet Makélélé in de schaduw. Zet Genk hem terug in de spotlights?

Thierry Henry
Afsluiten doen we met een grote naam, maar die als trainer nog altijd niet van de grond geraakt is. Henry liet in oktober 2018 de Rode Duivels achter zich om op eigen benen te gaan staan, maar bij AS Monaco gleed hij uit. Moet Genk hem een nieuwe kans geven op het hoogste niveau?

Hoe denk jij over de situatie rond Mazzu en wie zou eventueel zijn ideale opvolger zijn? Zet het in de comments!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie is de ideale opvolger voor Mazzu?

(2767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws