Goed dat we nu eens een resultaat neerzetten, spelers zijn erin blijven geloven

"Goed dat we nu eens een resultaat neerzetten, spelers zijn erin blijven geloven"

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 10:38zo 10-11-2019 om 10:38

Na vier opeenvolgende nederlagen was het nog eens prijs voor Waasland-Beveren. Op bezoek bij KV Kortrijk, nog zo'n ploeg in vrije val, haalde de fusieclub het met 1-3. Na afloop van het duel viel de opluchting van het gezicht van Arnauld Mercier af te lezen.

De trainer van Waasland-Beveren geeft toe dat zijn groep snakte naar een overwinning. "Het is goed dat we nu eens een resultaat neerzetten, want na de voorbije wedstrijden konden we alleen maar gefrustreerd zijn", reageert Mercier bij Sporza. "Het was niet evident om de ploeg vooruit te stuwen en een perspectief te beiden. Elke match is een gevecht voor ons. We moeten blijven strijden door te voetballen zoals vanavond."

Waasland-Beveren voetbalde Kortrijk zeker niet van de mat in het Guldensporenstadion, maar de bezoekers sloegen wel toe op de goede momenten. "We hebben onze kansen uitstekend benut", beaamt Mercier. "Ik moet mijn spelers feliciteren. Ze zijn er blijven in geloven ondanks de recente nederlagen. Ik ben ook tevreden over hoe onze goals tot stand kwamen, in het spel."

Alles plots op een zakdoek
Een dompertje op de feestvreugde van Waasland-Beveren: ook de concurrentie pakte punten. KV Oostende speelde gelijk tegen Royal Excel Moeskroen (2-2), terwijl rode lantaarn Cercle Brugge Sint-Truiden versloeg (2-1). Daardoor komt alles in één klap dicht bij elkaar te liggen in de kelder van het klassement. Cercle telt nu zeven punten, Waasland-Beveren tien, Oostende heeft er twaalf en Kortrijk telt veertien eenheden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws