Anderlecht-coach Vercauteren verdedigt Zulj: “Het is niet alleen zijn fout”

Anderlecht-coach Vercauteren verdedigt Zulj: “Het is niet alleen zijn fout”

09-11-2019 08:16
22

Peter Zulj viel in tegen Zulte Waregem en ging de fout in bij de gelijkmaker van Essevee. Vervolgens gaf de middenvelder wel de assists voor de winning-goal van Kemar Roofe. Tegenover Het Nieuwsblad verdedigt coach Frank Vercauteren zijn pupil.

“Hij is meteen bij mij gekomen om zich te excuseren”, begint Vercauteren. “Hij mocht wat scherper zijn, maar het is niet alleen zijn fout. Ik had gevraagd om de opbouw te blijven verzorgen, maar zonder risico's. Die pass die Peter van Kanna krijgt, had hij niet mogen krijgen.”

“Er zat veel te veel afval in ons spel”, gaat Vercauteren verder. “Roofe was wel belangrijk, maar was soms ook niet aanspeelbaar. Chadli begon goed, maar zakte wat weg. Verschillende jongens zaten niet in de match, maar het belangrijkste is nu dat we punten pakken”, aldus Vercauteren.

Ploegmakkers ook in de bres
Saelemaekers ging naar de kant voor Zulj. “Peter viel in onder heel lastige omstandigheden. Dat is nooit simpel”, klonk het. Roofe bedankte Zulj voor de asisst bij de 1-2. “Hij leed niet opzettelijk balverlies en maakte het goed bij de 1-2. Wij zijn nooit gaan twijfelen. Het zijn jullie, journalisten, die twijfelen.”